2009 m. spalio 27 d., antradienis

Akcijų biržų internete apžvalga ir analizė, FTP paslauga, Media sharing sistemos, Video transliacijos

Atlikdama trečiąjį darbą pirmoje dalyje susipažinau su paieškos FTP galimybėmis. Čia naudojant paieškos sistemas greitai galima rasti reikiamos programinės įrangos, muzikos ar kitokių failų. Nesudėtinga, teko pamėginti ir parsisiųsti.
Antroje darbo dalyje įvairiose skaitmeninio turinio dalinimosi sistemose, radau informacijos mano darbo tema tiek garso, tiek vaizdo ir foto formatuose. Specializuotos sitemos turi skirtingas galimybes – vienose talpinamos tik skaidrės, kitose tik nuotraukos ar video, čia gausu diskusijų ir komentarų apie kiekvieną talpinamą objektą.
Trečioji dalis - video transliacijos ir video turinio paieška. Dabar paprasčiau bus rasti reikiamą video medžiagą, žinosiu kokiose svetainėse galiu ieškoti, kokie jų skirtumai ir privalumai, taip pat išmokau ir patalpinti video medžiagą.

Rasti šaltiniai:

Socialinio turinio dalinimosi sistemose:

1.http://www.flickr.com/photos/40960652@N03/3772202619/ [foto];
2.
http://www.imeem.com/people/DfuzMn/music/u8QBbpl9/jeri-watson-stock-market-the-business-of-investing/ [garso dokumentas];
3.
http://www.slideshare.net/SuccessNotByChance/stock-462206 [el. leidinys];
4.
http://www.slideshare.net/gabriel.policiuc/stock-market-analysis-presentation [el. prezentacija].

Klipai, rasti lietuviškose video paieškos sistemose:


1.http://ieskok.penki.lt/default.aspx?Lang=LT&Element=Media&Media=Object&TopicID=4&ObjectID=209077
2.
http://video.balsas.lt/video/1321a4275e21d615112/2008-12-23-akciju-rinku-apzvalga

Klipai, rasti tarptautinėse video paieškos sistemose:


1.http://video.google.com/videoplay?docid=-1667140816809832604&ei=AzrnSs_kPJvqqAPdiZX8Dg&q=%E2%80%9CStock+market+analysis%E2%80%9D
2.
http://video.yahoo.com/watch/5703297/14944774

iTV klipas:


1.http://video.aol.com/video-detail/2009-05-18-akcij-rink-apvalga/665084642

2009 m. spalio 13 d., antradienis

"Akcijų biržų internete apžvalga ir analizė", virtualios bendruomenės teikiama infomacija, el. bibliotekos, žemėlapiai, vertimai, ES paieškos sistemos

Atliekant antrąjį namų darbą tema "Akcijų biržų internete apžvalga ir analizė", susipažinau su elektroninėmis bibliotekomis, kurios yra labai naudingos ieškant įvairios informacijos, taip pat mane nustebino vertimo sistemų babel.altavista ir translate.google bei lietuviškojo vertimas.vdu.lt/twsas galimybės, geriausiai vertimą iš anglų į lietuvių kalbą atliko Google vertimo sistema .
Interneto žemėlapių sistemos galimybės iš tiesų labai plačios, norint surasti vietą tereikia įvesti adresą, ir viskas yra detaliai pateikiama, galima vaizdą pasirinkti bet kokiu atstumu. Ypač didelį įspūdį padarė Google žemėlapių paieškos sistema, kuri randa vietas visame pasaulyje. Taip pat užklausą galimą formuoti ne tik adresu, bet ir ieškoti institucijų pagal pavadinimą.
Naujas atradimas buvo - informacijos paieška Virtualiose grupėse, čia galima diskutuoti įvairiais dominančiais klausimais, taip pat rasti daug naudingos informacijos, burtis į bendraminčių grupes.
Naudojantis ES sistemomis daug sužinojau apie jų teikiamas galimybes, taip pat kaip rasti naujausią informaciją. Pasirinkus vieną ES sistemą, joje teikiama gausybė nuorodų į kitas, todėl galima rasti daug informacijos įvaria tematika. Dėje, teko pastebėti, kad paieškos sistemos galimybės šiose ES sistemose nėra visiškai išvystytos, nes teko formuoti įvarius paieškos raktus norint rasti šaltinius pasirinkta tematika.

Virtualių grupių reikšmingų šaltinių sąrašas:

1. http://finance.groups.yahoo.com/group/investortalks/ (5407 vartotojai) (įvairūs elektroniai dokumentai, prieinami tik grupės nariams)
2. http://www.scribd.com/group/3060-stock-market-news (18 vartotojų)( elektroniniai dokumentai)
3. http://www.scribd.com/group/2846-indian-stock-market-technicals (20vartotojų) (elektroniniai dokumentai)
4. http://finance.groups.yahoo.com/group/bisinessworld/ (9 vartotojai) (įvairūs elektroniai dokumentai, prieinami tik grupės nariams)

Reikšmingų šaltinių sąrašas ES sistemose:

1. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_SDDS/EN/qna_esms.htm [ekonominė analizė] [ dokumentas]

2. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=teimf090&plugin=0 [ES duomenys apie akcijų biržos kapitalizaciją] [statistiniai duomenys]

3. http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/1351&format=HTML&aged=0&language=LT&guiLanguage=en
[Apie vertybinius popierius ir investuotojų apsaugą] [naujienų pranešimas]